Örömmel várunk rendezvényeinken…^

– akár évek óta gyakorlod az EMK-t, akár éppen most hallasz róla először!

Vajon tudatában vagyunk-e annak, hogy az együttérzés, az őszinteség és az autonómia – születési jogaink… és rajtunk múlik, hogy ezeket az értékeket tudatosítsuk és egyre inkább megéljük a hétköznapokban?

Kezünkbe vehetjük az irányítást életünkben, ha készen állunk arra, hogy kielégületlen szükségleteink fájdalmából teremtő erőnk felé lépjünk! Az EMK gyakorlata segítségünkre lehet abban, hogy egyensúlyt és békét teremtsünk önmagunkban, hogy a konfliktusokra és belső vívódásokra egyre inkább mint lehetőségekre tekintsünk, amelyeknek segítségével elmélyíthetjük kapcsolatunkat önmagunkkal és másokkal! Ezeket az eszközöket használva felszabadíthatjuk önmagunkat, és egyre nagyobb teret adhatunk életünkben a szépségnek és az örömnek.

Tréningjeinken az EMK-t az önismereti utak rendszerében mutatjuk be. Egy-egy mozgásos gyakorlat fizikai testünk szintjén is érzékelhetővé teszi hétköznapi reakcióink és az EMK alkalmazása közötti különbségeket. A kommunikációs gyakorlatokban teret kapnak a megjelenítés és szerepcsere lehetőségeit kínáló pszichodramatikus eszközök, és a kölcsönös figyelem gyakorlatát szolgáló “diád” technika. Az önmegismerő, önsegítő módszerek között helye van a jelenlét tudatosságnak — elsősorban az Eckhart Tolle által tanított formában, a Jon Kabat-Zin által kidolgozott éberség-tudat technikáknak, és Byron Katie önvizsgáló, önsegítő módszerének, ami “A Munka”címen vált ismertté.

A tréningeinken az EMK mellett megismerhető más technikákról ezen az oldalunkon olvashatsz: http://emk.hu/internetes-tanulas/emk-es-a-munka/

Érdemes eljönnöd, ha szeretnél^

 • Kiállni magadért és belső igazságodért,
 • Eszközöket találni arra, hogy feloldd a benned lévő haragot, tehetetlenséget, bűntudatot és bánatot,
 • Tenni magadért, mikor elfordulnak tőled, hibáztatnak, dühösek rád,
 • Felszabadulni az érzelmi függőségekből,
 • Szabad lenni abban, hogy kérj (eddig talán hiába vártál arra, hogy „maguktól adjanak”),
 • Szabadnak érezni magad, hogy a saját igazságod szerint mondj „igen”-t vagy „nem”-et,
 • Őszinte lenni úgy, hogy mindenki biztonságban érezze magát, és képes legyen elfogadást, megértést adni neked,
 • Egyértelműen kifejezni magad konfliktushelyzetekben, olyan nyelvet használva, amely ellenállás helyett az együttműködést támogatja,
 • Egyre gyakrabban és tisztábban meghallani belső hangodat, hogy azt a mindennapjaidban is felhasználd,
 • Egyre inkább életünneplő, szeretetteljes kapcsolatokban élni!
 • Társakat találni, akikkel gyakorolhatsz és elmélyítheted tudásodat.

Az alapeszközeinek elsajátítása közben példákon keresztül figyeljük meg, hol lehetnek a sikeres kommunikációt nehezítő buktatók, és mi működik hatékonyan. Élményeket szerezhetünk a szerepjátékokon és különféle gyakorlatokon keresztül, amikben beleélhetjük magunkat a szemben álló partnerek helyzetébe is. Saját belső ritmusunk szerint építhetjük be életünkbe az önmegismerés és kommunikáció eszközeit, hogy megőrizhessük a békességet, akkor is, amikor a partnerünk esetleg elveszíti azt.

Páros gyakorlat_091025

A műhely alapformája a kör, amelyben mindenki mindenkire képes figyelni. Gyakran vannak páros és 3-5 fős kiscsoportos kommunikációs gyakorlatok, amelyeknek élményeit is behozzuk a közös térbe. Változatos eszközök segítik, hogy a tanulás könnyeddé, élvezetessé válhasson. Itt olvashatsz a tréning keretekről.

A teljességre nyitott látásmódhoz, az önmagunk és mások felé forduló őszinteség és együttérzés útjához szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Hava

Nyitott alapozó és gyakorló tréningek^

Havonta egy hétvégi nyitott tréninget tartunk, különböző témákra fókuszolva. Olyanok jelentkezését várjuk, akik szeretnének megismerkedni az EMK-val. (Hosszabb távon elszántak számára a 270 órás társtréner képzést ajánljuk.)

A témákon belül érintett kérdésekre a témakörök címszó alatt hozunk példákat. “Hozott anyagból dolgozunk”: egy-egy tréning témája mindig az akkor összejövő csoport igényei szerint alakul, hiszen egy adott csoport adott állapota “itt és most” mutatja meg, hogy mi él bennünk — mit lehet “élőben” megtapasztalni. Minden alkalommal megismerhetjük, felfrissíthetjük és bővíthetjük az EMK tudatosságának alapjait és gyakorlati eszközeit. Ezeket integráljuk mindazzal, ami a résztvevők számára éppen a legaktuálisabb.

Helyszín: Budapest, 1026 Pasaréti út 114/A (5-ös kapucsengő)

Időpont: a tréningnaptárban megjelölt napokon 9.45-17.00 órakor.

Fizikai kényelem: babzsákokon ülünk. Kérjük, kényelmes ruhában gyere, és hozz magaddal innivalót, jegyzetfüzetet és íróeszközt.

Étkezés: Kb. egy órás ebédszünetet tartunk, piknik ebéddel: kedvenc ételeinkből hozunk kóstolót, és megosztjuk egymással :)

Részvételi díj: 
12.500 Ft/ nap.

A jelentkezés 30% előleg befizetésével válik érvényessé. Az előleget előzetes egyeztetés után átutalással kérjük küldeni. Köszönjük!

Számlavezető bank: CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt.
Bankszámla szám: 10700024-25006900-51100005

Tréningnaptár

Jelentkező lap

Képzéseink akkreditált pedagógusképzésként is működnek.
Az OM engedély száma: 100 004/166/2011
AZ AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS CÉLJA

A képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők ne csak tanuljanak a kommunikációról és a mögöttes gondolkodási struktúráról, hanem megtapasztalhassák annak szerepét személyes és szakmai életük minőségének fejlődésében. A műhelymunka olyan gyakorlati készségfejlesztoő lehetőséget kínál, amely

 • jótékonyan hat a résztvevők önbizalmának fejlődésére, és tudatosítja az önmagukkal folytatott belső kommunikáció jelentőségét,
 • a másokkal való párbeszédben védetté tesz a lelki sérülésekkel szemben,
 • megváltoztatja a konfliktushoz való viszonyt,
 • fejleszti a kölcsönös egymásra figyelést, az empátiát és az építő őszinteséget,
 • segít feloldani régi sérelmekből származó kommunikációs blokkokat,
 • az ellenséges indulatokat áthangolja együttműködésre és a kapcsolatok építésére,
 • segít megszabadulni olyan tanult gondolkodási és kommunikációs szokásoktól, amelyek nem támogatják a további fejlődést,
 • konkrét helyzetekben segít kialakítani olyan megoldásokat, amelyek kölcsönös tiszteleten alapulnak, mindenki számára biztonságot teremtenek, és gyümölcsöző kapcsolatteremtésre nyújtanak lehetőséget.

A MŰHELY SORÁN GYAKOROLT ISMERETEK, JÁRTASSÁGOK, KÉSZSÉGEK

 • a hétköznapi erőszak különböző formáinak felismerése (pl. büntetés, jutalmazás, ítéletek, elvárások, manipuláció, üss-fuss ösztön),
 • az ítéletmentes megfigyelések jelentőségének felismerése és alkalmazása,
 • az érzelmek megkülönböztetése a gondolatoktól; az érzelmekért felelősségvállalást kifejező alapszókincs aktiválása,
 • az erőforrások mint az érzelmeket mozgató erők megismerése; az erőforrások  szókincsének aktiválása,
 • a kérés és a követelés közötti különbség felismrése; a kérések kifejezése egyszerűen megcselekedhető formában,
 • a megfigyelés-érzés-erőforrás szükséglet-kérés struktúrában való gondolkodás és kommunikáció alapkészsége,
 • nehéz helyzetekben is érdemes őszintén, hibáztatás és ítélet nélkül kifejezni az érzéseket és a kívánt pozitív életminőségeket,
 • a nehéz helyzetekben való helytállás alapja a belső töltekezés (pl. relaxáció, csend, naplóírás, rendszeres alkotó időtöltés),
 • az empátia: meghallgatni és visszajelezni a másik fél érzéseit és szükségleteit,
 • érdemes empátiával figyelni akkor is, amikor ez nagy kihívásnak tűnik,
 • az EMK elsődleges célja nem elvárásaink elérése, hanem a kapcsolatteremtés – és azután kerülhet sor bármilyen közös megoldás kialakítására.

AZ AKKREDITÁCIÓT ZÁRÓ ÉRTÉKELÉS

A képzésben a tréner és a résztvevők kölcsönös záró visszajelzése mellett folyamatosan megtapasztalhatjuk hétköznapi kommunikációs korlátainkat, “hibáinkat” – ezek a tanult, hozott minták termékeny alapul szolgálnak az új minták megfigyeléséhez és kialakításához. E folyamat során hagyományos módszereken túlmutató, hatékony, új (ön)értékelési formákat alakíthatunk ki.

Záró ellenőrzés nincs. A képzést követően egy hónapon belül a résztvevők visszajelző levélben számolnak be arról, hogyan hatnak életükre az új minták; mennyire sikerül tudatosítaniuk és alkalmazniuk ezt a minőséguű figyelmet és kifejezésmódot családi életükben, munkahelyi és egyéb kapcsolataikban. E reflexiós levél alapján kapják meg tanúsítványukat.

A PEDAGÓGUS AKKREDITÁCIÓ 5 LÉPÉSE:

1. Jelentkezés
Kérlek, töltsd ki a http://emk.hu/treningek/reszletes-bemutato-aktualis-treningeinkrol/ oldalon található Jelentkezési lapot! A Jelentkezési lapra írd be az intézményed adatait, és jelezd, hogy a tanfolyam díjáról számlát kérsz az intézmény címére!

2. Számla és fizetés
Jelentkezés után számlát küldök az intézmény címére, amelynek alapján az intézmény átutalhatja a képzés díját a SEAL-Hungary Alapítvány bankszámlájára: CIB Bank 10700024-25006900-51100005.

3. Szerződés
Kérjük, töltsd le, nyomtasd ki, és aláírva juttasd el címünkre az alábbi “Felnőttképzési szerződést!” Az intézmény, illetve A szerződést személyesen is átadhatod az első tréning napon vagy postán is visszaküldheted az Alapítvány címére (SEAL-Hungary Alapítvány, EMK Akadémia, Budapest 1026 Pasaréti út 114/a).

Felnottkepzesi_szerzodes

4. Elégedettség
Kérlek, töltsd ki a mellékelt elégedettségi kérdőívet!
OK_Ped_visszajelzolap

5. Záró értékelés
A 30 órás képzés elvégzése után legkésőbb 4 héten belül e-mailen kérem a reflexiós levelet, amelyben visszajelzést kérünk a tréningről, valamint kérek 3 olyan konkrét eset leírását, amikor alkalmaztad az EMK szemléletét és eszközeit életed különböző területein. Örömmel hallok arról, hogyan hat a tréning szakmai életedre, magánéletedre, mindennapjaidra.

Szeretettel várlak!

Hava

30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés^

2009 szept. 27. csoport

A SuliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. akkreditációjának száma:

OM 100 004/166/2011

Minden pedagógus vágya, hogy diákjainak olyan utakat mutasson, amelyekkel reményei szerint szebbé tehetik az életüket. Ugyanakkor a munkás hétköznapokban sűrűsödnek a kihívások, a külső és belső konfliktusok. Képzésünket olyan pedagógusok számára kínáljuk, akik keresik fáradtságuk, tehetetlenségük, közönyösségük, szorongásuk okát, és a megoldási lehetőségeket. A tréningeken nemcsak eszközöket kínálunk, hanem lehetőséget is a feltöltődésre, az erőforrások megújítására.

Nyitott alapképzésünkön belül egyénileg lehet jelentkezni a 30 órás (4 napos) akkreditált pedagógus továbbképzésre. A csoportos pedagógus továbbképzéseket a szervező intézménnyel közösen egyeztetjük.

Lehetőség van a tréning ismételt elvégzésére, hiszen a gyakorlás folytatásával egyre tisztábban áttekinthetővé válik a folyamat, egyre inkább beépülnek a készségek és megerősödnek az új szokások.

Letölthető: Az OM SuliNovának leadott részletes tematika

A tréningek kereteiről: a nyitott tréningek és a tréning keretek címszó alatt olvashatsz.

Részvételi díj: a 30 órás (4 napos) képzés és az OM tanúsítvány díja 45 000 Ft, melynek 80%-t általában az intézmény fizeti. A csoportos pedagógus továbbképzés anyagi kereteit az intézménnyel egyeztetjük.

Egyéni jelentkezés a pedagógus továbbképzésre: ^

 • Kérjük, töltsd ki a Jelentkező lapot!
 • Jelentkezés után számlát küldünk az intézmény címére, amelynek alapján az intézmény átutalhatja a képzés díját a SEAL-Hungary Alapítvány bankszámlájára: CIB Bank 10700024-25006900-51100005.
 • Kérjük, töltsd le, nyomtasd ki, és aláírva juttasd el címünkre a szerződéseket! Az intézmény, illetve a résztvevő által aláírt szerződéseket személyesen lehet átadni az első tréning napon vagy postán lehet visszaküldeni az Alapítvány címére (EMK Akadémia, Budapest 1026 Pasaréti út 114/a).
 • Hallgatói tájékoztató
 • Felnőttképzési szerződés

A 30 órás képzés elvégzése után legkésőbb 4 héten belül e-mailen kérjük a záró beszámolót — ebben visszajelzést kérünk a tréningről és olyan esetek leírását, amikor sikerrel alkalmaztad az EMK szemléletét és eszközeit életed különböző területein. Örömmel hallunk arról, hogyan hat a tréning szakmai életedre, magánéletedre, mindennapjaidra. A beszámoló alapján adjuk ki az OM által engedélyezett tanúsítványt. 

EMK az iskolai gyakorlatban^

Harmat Iskola_Livia gyerekekkel
A Harmat Általános Iskolában 2007-ben kísérlet indult arra, hogy hogyan adható át az EMK eszköztára, készségei és tudatossága a gyerekeknek. Jövőképünk egy olyan iskola, amelyben képessé válunk arra, hogy önmagunkhoz és másokhoz megértéssel, elfogadással és megbecsüléssel kapcsolódunk. Ilyen légkörben örömtelivé és hatékonnyá válik az együttlét és a tanulás. Ezt az örömteli, kreatív folyamatot szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel.

A bemutatók nyitottak – szeretettel várunk iskola és óvoda pedagógusokat, pszichológusokat, szülőket és minden érdeklődőt! Látogatóinkat arra hívjuk meg, hogy a gyerekek körében, aktívan vegyenek részt a csoport munkájában.

Trénerek: Borbély Lívia, osztályfőnök, EMK társtréner, és Jónai Éva Hava, EMK tréner

Borbély Lívia cikke az osztállyal végzett több éves munkáról itt olvasható.

EMK-óvoda klub Pusztaszabolcson a Zsiráfóvodában és

Budaörsön a Kincskereső Óvodában

Pedagógusok, szülők, pszichológusok részére.

Szeretettel várjuk látogatóink telefonos bejelentkezését.

A pusztaszabolcsi Zsiráf óvodában  Bartókné Piller Magdolna óvodavezetőnél 06-25-273047 telefonszámon,

a budaörsi Kincskereső Óvodában Szilágyi Anikó óvodavezetőnél 06 23 440 014 telefonszámon lehet személyesen érdeklődni.

Tréningnaptár

Jelentkező lap

Társtréner képzés^

A képzésre a bekapcsolódás lehetősége folyamatosan biztosított. 270 órás (36 napos) képzés — 9 trimeszeter, amelyet a résztvevők igényei szerint lehet 1 – 3 év alatt lehet elvégezni, attól függően, hogy valaki havonta hány alkalommal vesz részt tréningen, illetve részt vesz-e 3-5 napos nyári, tavaszi vagy téli táborainkon.

A képzés célja:

 • Személyes szinten: önismeret, önmegvalósítás, csapatmunka, felkészülés a nemzetközi tréneri akkreditációra,
 • Kollektív szinten: egy együttműködő, egymást kölcsönösen támogató társtréner csapat létrehozása az EMK magyarországi elterjesztésére. Ezzel kívánunk hozzájárulni ahhoz, hogy életet szolgáló közösségek jöjjenek létre az oktatás-nevelés, a gazdaság, az egészségügy, az igazságügy területén, és a béke fenntartásában – elsősorban önmagunkon belül, és erre épülve a közvetlen környezetünkben.

Keretek, lehetőségek:

 • Ha 3 év alatt szeretnéd elvégezni a képzést, havonta egy hétvégi nap (vagy ha éppen van ilyen tréning meghirdetve, két délutáni alkalom (trimeszterenként összesen 4 tréning nap), ha rövidebb idő alatt, akkor lehet “sűríteni”,
 • A tréningek közötti időben folyamatos e-mailes mentori együttműködés,
 • Társtrénerek közötti internetes és személyes kapcsolat,
 • Részvételi lehetőség a Facebook EMK közösség oldalon ( https://www.facebook.com/groups/EMKkozosseg/ )
 • A 9 trimeszter elvégzése után a következő zárógyakorlatok vannak:
  • konzultáció illetve mediáció (Társtréneri_zárógyakorlat_konzultációs napló)
  • záró tanítás felnőtt, ifjúsági vagy gyermek csoporttal
  • a személyes érdeklődésnek megfelelően szabadon választható téma (pl. üzleti tréning, tréning egy fegy-intézménynél, újságcikk írása, stb.)
 • Minden trimeszter után lehetőség van arra, hogy részvételi tanúsítványt kapjanak a résztvevők 30 óra elvégzéséről, (szükség esetén munkahelyi támogatással OM pedagógus tanúsítványt 30 órás akkreditált képzés elvégzéséről)
 • A 270 órás képzés végén, a záró gyakorlat elvégzése után társtréneri tanúsítványt kapnak a résztvevők
 • A zárógyakorlatok elvégzése után egyéni beszélgetést tartunk a további mentori kapcsolatról
 • A zárógyakorlatnak nincs külön költsége. Célja: tapasztalataink felmérése, megerősítése és a társtréneri csapathoz történő ünnepélyes csatlakozás.

A képzés részvételi díja: (2013-14)  11.500 Ft./alkalom

Tréner: Jónai Éva Hava

Időpont: a tréningnaptárban megjelölt napokon 9.45-17.00 órakor.

Helyszín: a SEAL-Hungary, EMK Stúdió székhelye, Bp. 1026. Pasaréti út 114/a

Ülőpárnákon és babzsákokon ülünk. Kérlek, kényelmes ruhában gyere, és hozz magaddal innivalót, jegyzetfüzetet és íróeszközt.

Étkezés: „Kosaras bál” — együtt szoktunk enni, piknik alapon megosztva, amit hoztunk. Ha lehet, könnyű, vegetáriánus ételeket ajánlok erre a napra, hogy ebéd után is frissek, éberek maradjunk.

Kérlek, minden alkalommal jelentkezz a tréningre az alabbi jelentkezőlapon, ez megkönnyíti számomra az adatkezelést. Köszönöm!

Tréningnaptár

Jelentkező lap

Egyéni konzultáció^

Önismereti és spirituális utad során előfordulhat, hogy tehetetlennek, elkeseredettnek, zavarodottnak érzed magad, és vágynál a személyes, támogató figyelemre.

Egyéni konzultáció keretében lehetőség van arra, hogy értő-érző figyelem terében átgondolhasd a helyzetedet, játékos keretek között kipróbálhass új kommunikációs lehetőségeket, rájöjj az adott esetben számodra legjobb megoldásokra.

Az egyéni találkozások az EMK empatikus figyelmén túl más önismereti és önsegítő eszközök integrálását is lehetővé teszik, pl. pszichodramatikus eszközöket, egyéni családfelállítást, belső képeken alapuló felismeréseket (KIP), Bach virágterápiát, az Érzelmi Felszabadulás Technika eszközeit (EFT), Spirituális Választerápiát, stb.

Időpont: megegyezés szerint

Helyszín: a SEAL-Hungary, EMK központ székhelye, Bp. 1026. Pasaréti út 114/a

Egy 90-120 perces alkalom díja: 12.000 Ft.

Szeretettel várlak!

Coaching, mediálás^

A coaching- és mediálási lehetőségről részletesen ezen az oldalon olvashatsz.