Kedves Olvasónk! Köszöntünk és köszönjük, hogy figyelemmel kíséred programjainkat! Szeretettel várunk!

Jelentkezési lap

Tréningnaptár

Kiadványaink^

Az ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK © kártyák és játékgyűjtmény^

új lehetőségeket nyitnak meg!

90 darabos érzés-, erőforrás-, megfigyelés, kérés- és történet-kártyacsomag.
A játékcsomag (textil bugyorban) ára: 6.000 Ft.
72 darabos nagyméretű, magyar-angol kártyacsomag 45 db. érzés- és 27 db. erőforrás-kártya jelent meg nagy méretben (16 cm átmérőjű) magyar-angol nyelven.
A csomag (textil bugyorban) ára: 7.500 Ft
A kártyákhoz internetes hozzáférésű játékgyűjteményt adunk.

Az EMK eszközeit és szemléletét összefoglaló EMK képeslap ^

“ÚTIKALAUZ – bevezető az EMK-hoz” Jónai Éva Hava és Redő Júlia könyve az EMK-ról Dr. Bagdy Emőke ajánlásával^

ÚTIKALAUZ az ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉKHOZ  ©”^

Képzéseink^

Az EMK a konfliktus-megoldás eszközeire tanít meg, és gyakorlatain keresztül saját életed kihívásaiban is elsajátíthatod a kommunikáció lépéseit, eszközeit és művészetét. A tréning bizalomteli légkörében erőt meríthetünk a közösségi együttlétből, közös tudásunkból és felismeréseinkből. Figyelmet kaphatunk és adhatunk páros munkában vagy a közös körben. A tréning általában felkínál egy kiindulási pontot, ugyanakkor, aki saját témával érkezik, annak eredhet nyomába. Az EMK-ÉLETKEREKÍTŐ kártyákkal is megismerkedhetünk, ami érzékletessé teszi és felgyorsítja az önmagunkhoz és másokhoz való kapcsolódást.

Alapozó képzés^

Alapozó képzésünk nyitott mindenki számára. Nem szükséges semmi előképzettség, még az EMK-ról szóló könyvek elolvasása sem. Az alapkurzus nemcsak a kezdőpont az újonnan jövő számára, hanem az alapköve is minden további kurzusnak. Az alapkurzus olyan gyakorlati eszközöket tanít, amelyekre a későbbiekben építhetünk.
Egy nap alatt is meg lehet tapasztalni az EMK jótékony hatását életünkre, és el lehet dönteni, hogy szeretné-e valaki továbbfejleszteni magában az EMK életszemléletét és eszköztárát. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!  Jelentkezési lap

Akkreditált Pedagógus képzés^

Nyitott alapképzésünkön belül jelentkezni lehet a 30 órás (4 napos) akkreditált pedagógus továbbképzésre is. (A SuliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. akkreditációjának száma: OM 100 004/166/2011) A jelentkezésnek nincs alapfeltétele, és bármikor el lehet kezdeni. Kapcsolatfelvételkor szerződést küldünk a résztvevővel és az intézménnyel. A záró beszámoló egy reflexiós levél amelyben arról számol be a résztvevő, hogy hogyan alkalmazza életében és munkájában a tanultakat. Ezután adjuk ki a tanúsítványt. Jelentkezési lap

Itt olvashatsz pedagógusoktól visszajelzést a tréningről:

http://emk.hu/kategoria/itt-kaptam-valamit-visszajelzesek/

http://emk.hu/emk-cikkek/talalkozasom-es-kapcsolatom-az-emk-val/

Társtréner képzés^

A 270 órás (9 trimeszter) társtréneri csoportba folyamatosan be lehet kapcsolódni már egynapos alapozó tréning  elvégzése után is. Szeretettel várunk, ha szándékod, hogy elmélyülj az EMK által kínált önismereti folyamatba, és másokkal is – lépésről-lépésre egyre szélesebb körben – megoszd élményeidet! A képzés általában 250 óra tréninget és 20 óra egyéni konzultációt foglal magában. A képzés elvégzése után záró vizsga van, ez után adjuk ki a társtréneri tanúsítványt, amelynek feltétele a csapatmunka a társtrénerekkel és Jónai Éva Havával, mint mentorral. 

Valójában nem csak a társtréneri napok, hanem az alapozó alkalak is beleszámítanak a képzésbe, úgyhogy pillanatnyilag havi 2 alkalom lehetséges, de tervezek online alkalmakat is, amint technikailag összeáll bennem a kép. Minden alkalom alkalom intenzív tanulásra ad lehetőséget – más más módon.
Végeredményben mindenki egyéni módon halad az útján. a 250 óra (havi 1 napot figyelembe véve 3 év) nincs köbe vésve, van aki hamarabb elkezd már tréningeket tartani, van akinek mindez elsősorban terápia egy jó ideig, és csak aztán talál rá a benne lévő tréner társra… illetve az első perctől trénerei vagyunk elsősorban önmagunknak (!) másodsorban közvetlen környezetünknek… hiszen a körülöttünk élők érzékelik a változásainkat, gyakran előfordul, hogy átveszik szóhasználatunkat, és szinte észrevétlenül elindulnak ők is a mélyebb belső átalakulás útján… elolvasnak egy-egy könyvet, majd egyszer csak érdeklődni kezdenek különböző tréning lehetőség iránt is.

Játékvezető alapozó képzés

tréningeket tartunk az EMK-ÉLETKEREKÍTŐ  játékcsomag alapján (havi 1-2 szerda estén). A résztvevők megvásárolhatják a játékcsomagot és hozzá a játékgyűjteményt e-könyv formátumban.

Az erre vállalkozó szervezőkkel együttműködve Játszóköröket indítunk gyermek-felnőtt csoportok számára! Közösségi játékokkal, közös zenéléssel-énekléssel, meséléssel készülünk. Budapesten kívül más városokban szervezett alkalmakra is szívesen vállalkozunk. Az érdeklődők számára és a szervezés megkönnyítéséhez itt lehet letölteni szórólapot.

Tréning témáink^

Egyedül… Együtt…^

^

“A sors nem magányos, hanem közös vállalkozás. Ehhez társak kellenek. Az ember nem volt, és sosem lesz magányos. Életének csak másokkal együtt van értelme” – írja Müller Péter. Vajon mitől érezzük mégis magunkat annyiszor magányosnak? Hogyan léphetünk a magány, elkülönülés, heves küzdelmek és vesztes csaták világából az örömteli összekapcsolódás felé? Amikor az “egyedül vagy együtt” választásként merül fel bennünk, az EMK az “és” lehetőségéhez vezető utat kínálja… Ha képesek vagyunk leválni, talán nem kell elválni… Szeretettel várlak képzésünkön, ahol figyelmet szentelhetünk társkapcsolatainknak és önmagunkkal való kapcsolatunknak!
Hava

Kapu egymáshoz^

^

Az EMK ÚT Önmagunhoz és a Másikhoz. Szemléletmódot kapunk, amellyel megtapasztalhatjuk, hogy függetlenül attól, kit szeretnénk megszólítani vagy kivel szeretnénk megértetni magunkat, a megoldás kulcsa a kezünkben van!

Ha változást akarunk, mi magunk tudunk a legkönnyebben változni. Túlléphetünk hagyományos gondolkozási mintáinkon, amik akadályozzák a kapcsolatot a másikkal.

Apró lépések vezetnek abban, hogy megnyíljunk a másik felé, és megkönnyítsük a másik számára is, hogy megnyíljon. Ahogy oldódik a feszültség és megértés születik, könnyebben megtaláljuk a mindkettőnk számára előnyös megoldásokat.

Az EMK a kommunikáció – a kapcsolatteremtés útja. Vannak olyan helyzetek, amikor a legtöbb, amit tehetünk, hogy kommunikálunk… megszólítunk… kimondjuk azt is, ami nehezen kimondható… javítjuk azokat a szavainkat, amivel utólag nem értünk egyet… Keressük a kapcsolódási lehetőséget önmagunkkal és a másikkal. Ha nehéz is, elengedjük az igyekezetet, hogy megváltoztassuk a másikat, de teret adunk annak, hogy a dolgok megmutassák magukat, és támogatjuk őt abban, hogy maga jöjjön rá, mi a legjobb, amit tehet. Mindössze a figyelmünkkel, támogató jelenlétünkkel hatunk. Ezen a napon ezekre lépésekre fogunk gondot fordítani.

Szeretettel várlak!

Hava

Beleszeretni a hétköznapi bosszúságokba… beleszeretni az életünkbe!^

‘Életünkben a legbensőségesebb viszony saját gondolatainkhoz fűz. Ahogy ezekhez viszonyulunk, az határoz meg minden mást, de főként a többi emberrel való kapcsolatainkat…

Ha jó alaposan megvizsgáljuk a gondolatainkat, beleszeretünk az életünkbe, és mindenkibe, aki szerepel benne.” – mondja Byron Katie.

Ezen a hétvégén együtt járjuk be az utat a hétköznapi bosszúságoktól, a mögöttük meghúzódó hiedelmek feloldásán keresztül, élethelyzeteink élvezete felé. Ezt a tréninget önmagunkkal való kapcsolatunknak szenteljük, és játékos gyakorlatokkal fűszerezzük.

Szeretettel várlak!

Hava

Összehangolódás^

“Az összehangolódásnak három titka van. Az első: amit magamból adok. A második: amit másból befogadok. A harmadik: a kitartás – vagyis az, hogy a szeretet nehezen megszerzett állapotát nem engedem sem a magam, sem a külvilág démonaitól szétdúlni!” – írja Müller Péter Jóskönyvében. Az összehangolódás útját járjuk ezen a tréningen is…
Hava

 

 

Kiállok Magamért^

“Az egyik legfőbb döntés, amit az életünkben hozhatunk az, hogy mit választunk: felszínes mondatváltást vagy jelenlétet és összekapcsolódást.” – üzeni Marshall Rosenberg.

Az EMK eszközöket kínál ahhoz, hogy valóban meghalljuk egymást, és bensőséges kapcsolatokat teremtsünk. Nevezhetjük az EMK-t “Kommunikációs harcművészet”-nek: a támadást az éber jelenlét erejével fogadjuk, és két ember közötti “tánccá” – áramló energiacserévé alakítjuk.

Hogyan veszünk részt ebben a “táncban”? Hogyan képviseljük magunkat?
Önbizalmunk fejleszthető, ahogy az érzelmi intelligencia is fejleszthető – egy életen át…

Szeretettel várlak!

Hava

“Legyek neki olyan fontos!”^

Keresem a kapcsolatot Vele… Szeretném, ha megértene engem… Szeretném, ha elmondaná nekem… De kezdje el ő!… Legyek neki olyan fontos! Vívódás, gyötrődés… A mindennapokban gyakran elkedvetlenedünk, feladjuk… Nem tanultuk – őseinktől nem is tanulhattuk meg - sem a kapcsolatainkba vetett hitet, bizalmat és kitartást, sem a magunkban és egymásban bízó erőt, sem a nyelvi eszközöket – szókincset, mondat szerkesztést. Mi emberek évezredek óta mélyen eltemettük magunkba az ősi tudást. Ha ráébredtünk a hiányra, a megoldás kulcsa is bennünk van! Hogyan tegyük édessé azt a lehetőséget, hogy ne a másikra várjunk: mi magunk tegyünk önmagunkért és a kívánt kapcsolatért? Erre az alkalomra hívlak szeretettel!
Hava

“A kis lépések művészete”^

Az egymással való érintkezés megkönnyítésére, szebbé tételére született EMK, hatékonyságát annak köszönheti, hogy kommunikációs módként valóban beépíthető mindennapi élethelyzeteinkbe. Alapelvei sokunkban mély igazságként visszhangzanak, eszközei percek alatt megérthetők. Ám, amikor hétköznapjainkban a legnagyobb szükség lenne rá… alkalmazása épp olyan kihívásnak tűnhet, mint egy idegen nyelven megszólalni… hát még gondolkozni! Keressük a szavakat… elveszünk az erőfeszítésben… az EMK-nak épp a lényege tűnik el! És mégis sokan vannak – világszerte – akik örömmel járják ezt az utat… lépésről-lépésre. Az EMK a kis lépések művészete. A kis lépések adnak folyamatosan megújuló erőt és kedvet ehhez az úthoz. Ezeknek a lépéseknek a megtapasztalásához hívlak ezen a napon -szeretettel,
Hava

A bennünk lévő “kicsi és nagy”^

“Szeretném, de most nincs idő erre.”… “Akkor nagyon fájt, de őt is megértem.”… “Fel vagyok háborodva, és összekapcsolódásra vágyom.” Sokunkban újra és újra megszólal egy felháborodott, síró – szabadságra és létének elismerésére vágyó - kicsi, akinek a hangját megtanultuk elcsitítani, elnémítani. Mielőtt valóban szót kapna, átadja helyét a megalkuvásra kész felnőttnek: nincs lehetőség arra, hogy elpanaszolja fájdalmát, és feloldódjon a felé forduló figyelemben. Felnőtt döntésünket a bennünk lévő nagy kezébe adjuk. “Rendjén is van ez” - mondhatjuk, hiszen mindennapi életünkben a bennünk lévő nagy vállalja az újabb és újabb erőfeszítéseket, viszi a terheket. Szükségünk van felnőtt erőnkre és kitartásunkra. Belső teljességünk, egész-ségünk a bennünk lévő kicsi és nagy párbeszédével, összekapcsolódásával, dinamikus egyensúlyának kialakulásával fejlődik. Ezen a hétvégén megtanuljuk észrevenni azokat a pillanatokat, amikor a két hang szokás szerint “összemosódna”. Ahogy megkülönböztetjük a két eltérő érzést és erőforrás szükségletet, elismerést kap, és szövetségre léphet a bennünk lévő kicsi és a nagy. Megnövekedett erővel, derűvel és bizalommal vállalhatjuk a kihívásokat. Erre az alkalomra hívlak szeretettel! Hava

“Hol kezdődik az ég?”^

Tanulságul elolvashatod Öszi Zoltán “Ukk, Mukk és Fukk – a három okostóni” című  könyvéből az “Irány a nap” című mesét. “A békéhez nem vezet út – a béke maga az út.” (A. J. Muste) A boldogsághoz nem vezet út – a boldogság maga az út! Erőforrásainkoz – a bizalomhoz, elfogadáshoz, megértéshez, biztonsághoz, szeretethez – nem vezet út… ők maga az út! Tetteink az úton-járás kicsi építő kövei… amivel hozzájárulhatunk önmagunk és mások életéhez. … és egy másik tanulságul is szolgál Őszi Zoltán meséje Ukk, Mukk és Fukk – a három gombamanó története: A három gombamanó azon fáradozik, hogy felszegezzék a napot az égre. Felnőtt életünkben is találkozhatunk ehhez hasonló igyekezetettel. Meg szeretnénk állítani a gyönyörű pillanatokat… nehéz elfogadni a mindennapok kihívásait, nehézségeit. Sajnos, a ragasztó – a szilvalekvár – amivel felragasztanánk a fa tetejére a napot, lecsorog. Hiszen minden pillanat tovaröppen, az élet áramlásban van… Hogyan tartsuk meg magunkban a derűt, akkor is, amikor az égbolt beborul?… Ezeknek a gondolatoknak a jegyében hívlak ezen a hétvégén – szeretettel!
Hava

A libikóka üzenete, avagy: az út a “vagy-vagy”-tól az “és”-ig…^

Amikor ‘feladom’, mert elhiszem, hogy csak az egyikünk győzhet… Amikor ‘foggal-körömmel’ küzdök, mert elhiszem, hogy csak az egyikünk győzhet… Amikor félreértem a libikóka üzenetét… akkor emlékeztethetem magam a fára, ami középen áll, és mindkettőt megtartja… Ehhez a fához hívlak ezen a társtréneri napon! Szeretettel,
Hava

^

Lendület és egyensúly…^

A kommunikáció hintáján ketten vagy többen ülünk egyszerre. Kifejezem magam — lendületben vagyok… Meghallgatom a másikat — egyensúlyt tartok… Lendületben és egyensúlyban… biztonságosan és élvezetesen… Erre a játékra hívlak ezen a hétvégén!
Hava

A holló ereje^

Corvin Mátyás – Hunyadi Mátyás címerén díszeleg a holló. A mondák világa szerint holló ereje, hogy egyformán otthon van fényben és a sötétségben – uralja mindkettőt.
Az EMK erre az erőre Rumi (XIII. századi szufi költő) szavaival utal: “Túl a jóról és rosszról alkotott nézeteken van egy rét. Ott találkozom Veled.”
Az EMK mindennapi gyakorlatában ez az erő nem elvont fogalom! Megjelenik minden pillanatban, amikor képes vagyok mélyen átérezni a fájdalmat – sajátomat éppúgy mint amit kint a világban látok – és képes vagyok feltöltődni erőforrásaimból – a békességből, biztonságból, önbizalomból, megértésből, szabadságból…
Jeanne Ruland “Az állatok ereje végigkíséri életünket” című könyvében írja a hollóról: “Ambivalens erők hordozója, ezért boszorkánynak és varázsállatnak számít. Egyrészt a Naphoz rendelik hozzá, másrészről fekete tollai miatt a sötét erőket szimbolizálja… A holló egyszerűen és tisztán lát, legyen akár fényről, akár árnyékról szó….  Arra szólít fel, hogy tudatosan figyeljünk oda az élet sötét oldalaira, azáltal kölcsönadja erejét, és erőt nyerünk.” Ennek az erőnek a megélésébe hívlak ezen a napon!
Szeretettel:
Hava

“Pénzfa” - Pénzről és bőségről EMK-val^

Hallhattuk már a szólást: “ A pénz energia: se jó, se rossz. Tanuld meg kezelni!”.
Felmerülhet bennünk: “Na jó, de mi az, hogy energia? Mit kezdjek vele, hogyan kezeljem?…
A természetgyógyászok, alternatív terapeuták talán hallottak már erről, a hétköznapjainkban azonban sok bizonytalanság övezi ezt a témát.
Ezen a tréningen a “pénz szükségletünk” mögötti érzelmeinkkel találkozunk, és élményt szerezhetünk abban, hogyan tudjuk ezeket az energiákat bőség-teremtő eszközként használni. Szeretettel várlak képzésünkön, ahol figyelmet szentelhetünk a pénzzel, és ezen keresztül, önmagunkkal való kapcsolatunknak!
Hava

Anyák napján^

Az Élethez való kapcsolatunkban első, meghatározó élményünk az Édesanyánkhoz fűz. Ez a kapcsolat kihat az önmagunkba és másokba vetett bizalmunkra, a hitünkre, hogy  biztonságban  és bőségben élhetünk, és minden kihívás közepette megtaláljuk az előrevezető utat. Sokunk életében sérült ez a kapcsolat, pedig vágyunk rá. Sokunkban sérült a gyerekeinkkel való kapcsolat, pedig vágyunk rá. Ezen a napon hívlak, ha keresed az utat a benned élő Anya felé.

Hava

A szavak ablakok vagy falak^

Az erőszakmentes kommunikáció (EMK) az a feledésbe merült nyelv, amelyen azok az emberek beszélnek, akik törődnek egymással és harmonikus életre vágynak. Rosenberg doktor történetek, példák és párbeszédek segítségével kínál gyakorlati megoldásokat a nehéz kommunikációs helyzetekre. Bár sosem tanultuk, talán őseink közül is kevesen beszélték, mégis elsajátíthatjuk hogy hogyan alakítsuk át konfliktusainkat életteli kapcsolattá, hogyan lépjünk át a bezárkózott, fájdalmas csendből a szeretteinkkel való kapcsolat felé. Teljesebbé, örömtelibbé tehetjük az életet magunk és mások számára.
Földeáki-Horváth Anna “Olvadó Idő” című kötetéből idézett verssel hívlak a mostani EMK alkalomra: http://emk.hu/emk-cikkek/a-kimondott-szavak-ablakok-vagy-falak/
Hava

Szeretet? Szerves részei vagyunk…^

Karácsony – a szeretet ünnepe. Mi a szeretet, hogyan ismerjük a hétköznapokban? Figyelem, gondoskodás, odaadás… sokszor aggódás, tehetetlenség… Ennyi lenne a szeretet? A magyar szó gyökere a “szer” – rendet jelet, és az élet rendjére utal. A szeretet tartja fenn az életet. Ha tudjuk, ha nem, mindannyian részei vagyunk – hiszen a szeretet az összekapcsolódás. Szabad akaratunk azt jelenti, hogy hatni tudunk az összekapcsolódás minõségére. Eldönthetem, hogy hagyom-e magam hánykolódni az önmagammal és másokkal való kapcsolatban… vagy részt akarok venni benne. És hogyan? Elkeseredett, támadó vagy éppen önromboló gondolatainkat megvizsgálva, és áthangolva — szeretettel és élettel töltjük fel kapcsolatainkat ezen a hétvégén.

Szeretettel várlak,

Hava

 

EMK az ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK © alapján^

Szülőknek, nevelőknek kínáljuk! Hívunk, ha szeretsz játszani! Hívunk, ha szeretnéd játékokon keresztül elsajátítani, és szeretteiddel, tanítványaiddal könnyedén gyakorolni az EMK-t! A tréninget kívánság szerint tartjuk egyéni jelentkezők számára. Kérlek, jelezd érdeklődésedet! 17.00-20.00 órakor, EMK-Akadémia (1026, Budapest, Pasaréti út 114/a)

Inspiráló, élményekkel teli estékre várunk!

  • Megismerkedhetsz a kártyákkal…
  • Megismerheted vagy felelevenítheted az EMK alapjait játékokon keresztül…
  • Saját élményt szerezhetsz a játékokról…
  • Te magad is kitalálhatsz új játékokat…
  • Kreatív ötleteket gyűjthetsz arról, hogyan tarthatod szem előtt és folyamatos használatban az Érzés- és Erőforrás-kártyákat…
  • Tapasztalatot cserélhetsz olyan pedagógusokkal és szülőkkel, akik már használják a kártyákat és játékokat gyermekeikkel, tanítványaikkal…
  • Jól mulathatsz :)

Kipróbálhatod és meg is vásárolhatod az ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK © csomagunkat!

Csoportos szervezést is vállalunk iskolák, óvodák, intézmények számára.
Szeretettel várlak! Hava

Konfliktus-feloldás, életmód-segítség (life-coaching)^

Egyéni igény szerint tartok konfliktus-feloldó mediációs és életmód segítő (life-coaching) egyéni, páros és kiscsoportos alkalmakat, amelyekben a külső és belső konfliktusokat és nehézségeket nemcsak EMK segítségével, hanem személyre szabott integrált megközelítéssel könnyítjük fel és alakítjuk át áramló életerővé.