Megszületett az EMK-s játékgyűjtemény és kártyacsomag első része!

Drága Barátok, Rokonok, Ismerősök és Ismeretlenek!

Az EMK-s Játékgyűjtemény és kártyacsomag első része már kapható!

Majd egy évtizeddel ezelőtt született meg az az ötletünk édesanyámmal Jónai Éva Havával, hogy az EMK gyakorlását kézzelfogható eszközzel, kártyákkal segítsük! Amikor az első kártyasorozat megjelent, a hozzátartozó játékok gyűjteménye is egyre csak gazdagodott, és a könyvet folyamatosan írtuk csiszolgattuk.

Hiába igyekeztem formába önteni ezt a gazdag tudást édesanyám halála előtt, úgy látszik, csak most jött el az ideje.

A “Kompátia – Életkerekítő játékok©” nevet kapta!

Legfőbb segítségem, “bába-társam” Bende Rita, akivel több részesre terveztük a kiadást. Gombás Eszter – bulgáriai kiadónk – volt az Inspiráló motorja annak, hogy újra bele tudtam fogni a munkába. Suba Erika pedig a varrás mellett, gyártást segítő ötletekkel adott lendületet.

Ebben az első részben jó pár új erőforrás-szükséglet- és érzelem-kártyát, 13 érzelmi intelligenciafejlesztő, közösségépítő játék leírást illetve vezetői útmutatásokat találhattok. A cél az, hogy minél több ember ismerkedhessen meg lépésről lépésre könnyedén az őszinte és empatikus kapcsolódás teljességével. Abban bízunk, hogy az első rész után egyre szélesedő körben alapozhatunk majd gazdagabb szókincsre, önmagunk és mások megéléseinek elfogadásra. A következő részben pedig már erre építve oszthatjuk meg az EMK lépéseit ismertető, és a konfliktuskezelésre illetve mélyebb önismeretre hívó játékokat és gyakorlatokat is.

Amikor először kezembe vettem a csomagot, és éreztem a régóta nevelgetett álmunk súlyát, tapintását, olyan boldogság és meghatottság töltött el! Kezdtem összeszedni a szükséglet kártyák közül, mi minden érkezik meg hozzám! Szinte az egész csomagot magaménak éreztem úgy, ahogy Rita rajzain tükröződnek!

Egyet-kettőt szeretnék megosztani Veletek közülük, nagyon gazdag, előrevivő élményeket kívánva a Kompátia-Életkerekítő játékokhoz!

Hálás Szeretettel Mindannyiunk felé: Juli
2017 február

Kisfilmek a Kompátia – Életkerekítő játékok© használatáról

Ajánlások

Dr. Bagdy Emőke

„Sokat köszönhetünk Marshall B. Rosenbergnek, az eredeti módszert
kidolgozó pszichológusnak, de még többet Jónai Éva Havának
és lányának Redő Júliának, akik az KOMPÁTIA Életkerekítő játékok © kimunkálásával
lehetővé tették felnőttek és gyermekek számára egyaránt
a játékos, élményalapú tanulást. Humor, izgalom, belefeledkezés,
öröm, kikapcsolódás a gépezetes életből, a játék hevében módosult
tudatállapot élvezetes és gyors tanulást lehetővé tévő kegyelme,
mindez benne rejlik a kártyacsomaggal való játékban.”

Pedagógusok

„…Segít a gyermekeknek megszűrni a látott, hallott jelenségeket, ami a mai korban elengedhetetlen. Egy bizonyos védőfunkciót, biztonságot ad a jövőre nézve. Képesek lesznek megérteni, feldolgozni, átértékelni, tolerálni a jelenségeket a korukhoz mérten érthető, egyszerű nyelv használatával…”

„…Nagyon magával ragadott a foglalkozás… A későbbiekben segíteni fogja az önálló életvezetést…”

„…a szeretet fontosságát hangsúlyozza a társas érintkezésben. Hiszem, hogy ez minden emberi kapcsolat alapja.”

B. Kristóf

„…minden percembe, hétköznapomba, feladatomba belevihetem a játék örömét, szabadságát, energiáját. Ezáltal elengedem a félelmeim, a munkám komolyságát, görcsösségét…”

Gombás Eszter

Egy projekt, amiben jómagam is részt vettem – hála Redő Júlia és Bende Ritának – és ami pár nappal ezelőtt “megszületett” a nagyvilágba – ajánlom a Kompátia kártyacsomagot mindazoknak, akik szeretnék fejleszteni kapcsolataik minőségét és mindennapjaik részévé tenni a mély és autentikus kapcsolódást, együttműködést és bizalom kialakítását nem csak gyerekeikkel, de saját magukkal és másokkal is. Az érzelmeket és szükségleteket kifejező kártyák illusztrációit a gyerekek pillanatok alatt megértik és felismerik önmagukban. Martinnal 3 éves kora óta játszunk velük, oldunk meg nézeteltéréseket és érünk el kölcsönös megértést, és ma, 6 évesen már önállóan képes kifejezni azt, hogyan él meg egy adott helyzetet, milyen életminőség fontos a számára. Amikor az egyik nap tökéletes empátiával meghallgatta az apját és visszajelzett neki, azt hittem, hogy mindjárt meghalok :) A kártyacsomag kinézete kicsit csalóka – elvileg gyerekek számára van kifejlesztve, valójában viszont miközben együtt játszunk velük, szinte észre sem vesszük, hogy mi is egyre jobban kezdjük megérteni és kifejezni belső világunkat. Sokat tudnék beszélni róluk, de inkább ajánlom, hogy ismerjétek meg, próbáljátok ki őket és adjatok utat a saját meglátásaitoknak. A kártyák az emk.hu oldalon lesznek hamarosan megrendelhetők.
U.i. A kártyák magyar-angol feliratokat tartalmaznak, így a nem magyar anyanyelvűek is szabadon használhatják.

Tapasztalatok

Kérjük küldjetek megosztásokat, élményeket, tapasztalatokat a játékkal kapcsolatban itt: http://emk.hu/kompatia-megosztasok/

Árak

Normál ár: 8200 Ft
Pedagógusoknak: 7200 Ft
Az előzőleg kiadott csomaggal már rendelkezőknek: 6200 Ft
+ küldés esetén posta költség (utánvéttel +1540 Ft, átutalással +1250 Ft)

(Személyes átvétel a 1014 Táncsics Mihály utca 7. alatt emailen vagy telefonon egyeztetett időpontban.)

 További terveink

Örömmel tudatjuk, hogy előkészületben van a Kompátia – Életkerekítő játékok II. része is, melyben már több mint 70 játékot és gyakorlatot illetve gazdag elméleti útmutatást találhattok az Együttműködő Erőszakmentes Kommunikáció mind a 4 eleméhez kapcsolódóan.

Ez a kiadvány nagyobb csoportban jól használható nagy kártyákkal (14.5 cm átmérő) is kapható lesz!

Szívesen támogatnád, hogy a Kompátia – Életkerekítő játékok II. része illetve a nagy kártyás teljes kiadás mihamarabb és minél többek számára elérhető legyen?

Előrendeléssel elutalva az összeget dedikált példányt küldünk Neked megjelenéskor!

Írj nekünk az info@kompatia.hu -ra előrendelési szándékodról, és tájékoztatunk a továbbiakról!

Játékvezetői képzések

Redő Júlia és Strasser Kata Kompátia játékvezetői képzése mindenkinek

Redő Júlia és Strasser Kata pedagógusoknak akkreditált Kompátia játékvezetői képzése

 

 

“ÚTIKALAUZ az Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikációhoz”


Az Útikalauz  című könyvünk, az Együttműködő Kommunikáció (EMK) elméletéről és gyakorlatáról szól. Minden felvetett témához és  irányelvhez kapcsoltunk konkrét párbeszédes példákat is, melyek szemléltetik, hogy hogyan szoktunk zsigerből reagálni az éles helyzetben, és hogyan tudatosan, az EMK-t használva.

A könyvhöz mellékletként adunk egy EMK-képeslapot emlékeztetőül az EMK négy lépésének leírásával, valamint az érzések és erőforrás-szükségletek szókincsével.

Ára: 3500 Ft

 

 

Hozzájutás a kiadványokhoz, megrendelés

Viszonteladók jelentkezését is várjuk!

Kapcsolat: info@kompatia.hu