Kompátia – Életkerekítő játékok©^

Már lehet rendelni a Kompátia II. részét és a Nagykártyás Kompátia – Életkerekítő játékokat! (2019 dec. 12.)

(1.) Nagykártyás Kompátia – Életkerekítő játékok^

  • 144 db-os teljes csomag 14,5 cm átmérőjű kártyákkal, angol és magyar felirattal
  • az EMK elméletét és 79 db játékos gyakorlatát leíró 336 oldalas könyv

15.900 Ft, pedagógusoknak 14.900 Ft, viszonteladóknak 5 csomagtól 11.900 Ft.

(2.) Kompátia – Életkerekítő játékok I.^

  • 96 db-os kártyacsomag 9 cm átmérőjű csak ézés és szükséglet kártyákkal, angol és magyar felirattal
  • 55 oldalas játékgyűjtemény 13 gyakorlattal
9.200 Ft, pedagógusoknak 8.200 Ft, viszonteladói ár öt példánytól 6.700 Ft.

(3.) Kompátia – Életkerekítő játékok II.^

Azoknak való, akik már rendelkeznek a Kompátia I-gyel!

  • 48 db “kicsi”, 9 cm átmérőjű kiegészítő kártya angol és magyar felirattal
  • az EMK elméletét és 79 db játékos gyakorlatát leíró 336 oldalas könyv

5.500 Ft, viszonteladóknak öt csomagtól 3.500 Ft.

Drága Barátok, Kollégák, Rokonok, Ismerősök!

Nagy örömmel és hálával újságoljuk, hogy megjelent a Kompátia – Életkerekítő játékok II. része és a csoportok számára is jól használható nagykártyás kiadása!

Ez a játékgyűjtemény mindenkihez szól, aki játszani szeret: szórakozni, tanulni, fejlődni vágyó gyerekekhez, felnőttekhez egyaránt. Olyan játékokat kínálunk, amelyek humorral és felszabadultsággal bensőséges találkozásokat, személyes és közösségi értékeket teremthetnek bármilyen társaságban. Vannak egyénileg, kettesben, kisebb-nagyobb alkalmi csoportokban vagy összeszokott közösségekben játszható játékok. Válogathatsz, mazsolázhatsz… megtalálhatod azt a játékot, amely éppen most a leginkább megszólít téged. Kedvedre alakíthatod bármelyiket, és magad is kitalálhatsz hasonlókat!

Ezekben a játékokban nincsenek versenyek – sem vesztesek, sem győztesek. Lehetnek viszont kihívások és továbblépések egy-egy új képesség felé, és érhetnek „Aha!” élmények. A felszabadító sikerélményt az önmagunkkal és a másokkal való találkozások során, az együttlétben és a közös felismerésekben lelhetjük meg. A játékokban barátságba kerülhetünk érzéseink színes világával, megismerhetjük belső erőforrásainkat, és feltöltődhetünk általuk. Érzéseinken és erőforrásainkon keresztül rácsodálkozhatunk a bennünk áramló életre, alkotóerőre. Megérezhetjük a kommunikáció ízét, amikor bizalommal fejezhetjük ki magunkat, és nyitottsággal hallgathatunk meg másokat. Öröm adni, és öröm kapni is. Szabadon tudunk kérni. Nem fáj a „nem”, és valódi öröm az „igen”. „Álruhás varázslóvá” válhat a konfliktus!

És mégsem álomvilágról van szó! Hétköznapi életünkben is megvalósítható összekapcsolódást sajátíthatunk el a játékokon keresztül. A Kompátia – Életkerekítő játékgyűjteményt az Együttműködő Kommunikáció (EMK) ihlette. Célunk, hogy élvezetes, izgalmas úton válhassanak elérhetővé azok a képességek és lehetőségek, amelyeket az EMK az érzelmi intelligenciánk és a társas kapcsolataink javítására kínál. Meríthessenek belőle, akik könnyedséggel szeretnének közösségi élményeket a társaságukban, és mélyülhessenek el benne, akik kedvet kaptak az EMK eszközeinek elsajátítására.

A játékvezetésről szóló rész abban segít, hogy hitelesen – az EMK szellemiségével összhangban – segíthessük a közös folyamatokat. Így a játékosok a szórakozás mellett személyes fejlődési lehetőséget, közösségi mintát is kaphatnak. A témákra bontott játékcsoportok előtti bevezető részben az EMK odavonatkozó elméleti ismertetőjét olvashatjuk. A játékleírásokban pedig kis ikonok jelzik az ajánlott korosztályt, létszámot, eszközöket és a játék céljáról is olvashatunk.

2017-ben került először kiadásra a Kompátia – Életkerekítő játékok I., mely 13 játékleírással és a hozzá tartozó kártyacsomag 9 cm-es változatával az EMK 4 eleméből kettőhöz – az érzéseinkhez és az erőforrás-szükségleteinkhez – hivatott közelebb vinni bennünket. Ez a mostani kiadványunk megjelenik a 9 cm átmérőjű kártyacsomag kiegészítő kártyáival is, nagyobb csoportok számára pedig 14,5 cm átmérőjű teljes kártyacsomaggal kapható.

Az EMK szemléletmódját bemutató – és immár mind a 4 elemét ismertető elméleti részek mellett – közel 80 játékos gyakorlat segít könnyed és természetes módon elsajátítani mindezt a tudást! Nem hagyhattuk ki az I. rész néhány fontos alapjátékát, melyeket itt izgalmas variációkban továbbélve fedezhetsz majd fel.

Jó mulatságot kívánunk!

Kisfilmek a Kompátia – Életkerekítő játékok használatáról^

^

Ajánlások^

Dr. Bagdy Emőke

„Sokat köszönhetünk Marshall B. Rosenbergnek, az eredeti módszert
kidolgozó pszichológusnak, de még többet Jónai Éva Havának
és lányának Redő Júliának, akik az KOMPÁTIA Életkerekítő játékok © kimunkálásával
lehetővé tették felnőttek és gyermekek számára egyaránt
a játékos, élményalapú tanulást. Humor, izgalom, belefeledkezés,
öröm, kikapcsolódás a gépezetes életből, a játék hevében módosult
tudatállapot élvezetes és gyors tanulást lehetővé tévő kegyelme,
mindez benne rejlik a kártyacsomaggal való játékban.”

Pedagógusok

„…Segít a gyermekeknek megszűrni a látott, hallott jelenségeket, ami a mai korban elengedhetetlen. Egy bizonyos védőfunkciót, biztonságot ad a jövőre nézve. Képesek lesznek megérteni, feldolgozni, átértékelni, tolerálni a jelenségeket a korukhoz mérten érthető, egyszerű nyelv használatával…”

„…Nagyon magával ragadott a foglalkozás… A későbbiekben segíteni fogja az önálló életvezetést…”

„…a szeretet fontosságát hangsúlyozza a társas érintkezésben. Hiszem, hogy ez minden emberi kapcsolat alapja.”

B. Kristóf

„…minden percembe, hétköznapomba, feladatomba belevihetem a játék örömét, szabadságát, energiáját. Ezáltal elengedem a félelmeim, a munkám komolyságát, görcsösségét…”

Gombás Eszter

Egy projekt, amiben jómagam is részt vettem – hála Redő Júlia és Bende Ritának – és ami pár nappal ezelőtt “megszületett” a nagyvilágba – ajánlom a Kompátia kártyacsomagot mindazoknak, akik szeretnék fejleszteni kapcsolataik minőségét és mindennapjaik részévé tenni a mély és autentikus kapcsolódást, együttműködést és bizalom kialakítását nem csak gyerekeikkel, de saját magukkal és másokkal is. Az érzelmeket és szükségleteket kifejező kártyák illusztrációit a gyerekek pillanatok alatt megértik és felismerik önmagukban. Martinnal 3 éves kora óta játszunk velük, oldunk meg nézeteltéréseket és érünk el kölcsönös megértést, és ma, 6 évesen már önállóan képes kifejezni azt, hogyan él meg egy adott helyzetet, milyen életminőség fontos a számára. Amikor az egyik nap tökéletes empátiával meghallgatta az apját és visszajelzett neki, azt hittem, hogy mindjárt meghalok :) A kártyacsomag kinézete kicsit csalóka – elvileg gyerekek számára van kifejlesztve, valójában viszont miközben együtt játszunk velük, szinte észre sem vesszük, hogy mi is egyre jobban kezdjük megérteni és kifejezni belső világunkat. Sokat tudnék beszélni róluk, de inkább ajánlom, hogy ismerjétek meg, próbáljátok ki őket és adjatok utat a saját meglátásaitoknak. A kártyák az emk.hu oldalon lesznek hamarosan megrendelhetők.
U.i. A kártyák magyar-angol feliratokat tartalmaznak, így a nem magyar anyanyelvűek is szabadon használhatják.

Tapasztalatok^

Kérjük küldjetek megosztásokat, élményeket, tapasztalatokat a játékkal kapcsolatban itt: http://emk.hu/kompatia-megosztasok/

Játékvezetői képzések^

Redő Júlia: Az EMK gyakorlata Kompátia – Életkerekítő játékokkal

 

 

(4.) “ÚTIKALAUZ az Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikációhoz”^


Az Útikalauz  című könyvünk, az Együttműködő Kommunikáció (EMK) elméletéről és gyakorlatáról szól. Minden felvetett témához és  irányelvhez kapcsoltunk konkrét párbeszédes példákat is, melyek szemléltetik, hogy hogyan szoktunk zsigerből reagálni az éles helyzetben, és hogyan tudatosan, az EMK-t használva.

A könyvhöz mellékletként adunk egy EMK-képeslapot emlékeztetőül az EMK négy lépésének leírásával, valamint az érzések és erőforrás-szükségletek szókincsével.

Ára: 3500 Ft

Nálunk elfogyott, a könyvesboltokban még megtalálható!

 

 

Hozzájutás a kiadványokhoz, megrendelés^

Viszonteladók jelentkezését is várjuk!

Kapcsolat: info@kompatia.hu +36 70 451 6415 Redő Júlia