Társtréneri gyakorlókör^

Havonta egy hétvégi napon 10-17 óra között nyitott gyakorlókört tartunk.

Ezt minden alkalommal más társtréner vezeti, lehetővé téve hogy
- az is gyakorolhassa foglalkozás vezetését, akinek saját csoportjai még nincsenek,
- adjunk egymásnak visszacsatolást, tanuljunk egymástól,
- ismerjük és őszintén tudjuk ajánlani egymást (minőség).

Elsősorban olyanoknak ajánljuk, aki ismeri az EMK elméletét, például A szavak ablakok vagy falak című könyv elolvasása által.

Részletek a naptárban.

Harmincórás akkreditált pedagógus továbbképzés^

Minden pedagógus vágya, hogy diákjainak olyan utakat mutasson, amelyekkel reményei szerint szebbé tehetik az életüket. Ugyanakkor a munkás hétköznapokban sűrűsödnek a kihívások, a külső és belső konfliktusok. Képzésünket olyan pedagógusok számára kínáljuk, akik keresik fáradtságuk,
tehetetlenségük, közönyösségük, szorongásuk okát, és a megoldásokat. A tréningeken nemcsak eszközöket kínálunk, hanem lehetőséget is a feltöltődésre, az erőforrások megújítására.

Képzéseinken a résztvevők amellett, hogy tanulhatnak a kommunikációról és a mögöttes gondolkodási struktúráról, valóban meg is tapasztalhatják annak szerepét személyes és szakmai életük minőségének fejlődésében. A műhelymunka olyan gyakorlati készségfejlesztő lehetőséget kínál, amely:

  • jótékonyan hat a résztvevők önbizalmának fejlődésére, és tudatosítja az önmagukkal folytatott belső kommunikáció jelentőségét,
  • a másokkal való párbeszédben védetté tesz a lelki sérülésekkel szemben,
  • megváltoztatja a konfliktushoz való viszonyt,
  • fejleszti a kölcsönös egymásra figyelést, az empátiát és az építő őszinteséget,
  • segít feloldani régi sérelmekből származó kommunikációs blokkokat,
  • az ellenséges indulatokat áthangolja együttműködésre és a kapcsolatok építésére,
  • segít megszabadulni olyan tanult gondolkodási és kommunikációs szokásoktól, amelyek nem támogatják a további fejlődést,
  • konkrét helyzetekben segít kialakítani olyan megoldásokat, amelyek kölcsönös tiszteleten alapulnak, mindenki számára biztonságot teremtenek, és gyümölcsöző kapcsolat teremtésre nyújtanak lehetőséget.

Köszönjük és örülünk, hogy érdeklődsz a 30 tanórás, pedagógusoknak akkreditált Együttműködő Erőszakmentes Kommunikáció (EMK) képzésünk iránt, amelyet kétféle formában kínálunk.

1.) Az egyik, Redő Júlia vezetésével, amikor a Kompátia – Életkerekítő játékok eszközével ismerheted meg, gyakorolhatod az EMK-t. Ennek facebook oldalán kisfilmeket, riportokat, cikkeket, fotókat is találsz: https://www.facebook.com/kompatia/

Mi ennek a képzésnek a sajátossága?

2.) A másik, szintén akkreditált pedagógus képzésünk (Bende Rita) jelenleg szünetel.

További információk^

A képzésekre jelentkezni és a szervezéssel kapcsolatos részleteket elolvasni a fenti “Mi ennek a képzésnek a sajátossága?” hivatkozásokkal elérhető külön oldalakon lehet. (Jelenleg egy ilyen képzés/oldal/hivatkozás van.)

Az akkreditációs tanúsítvány kiadását a résztvevőknek az állam feltételekhez köti:
- bejelentési kötelezettség, adminisztráció (ezt mi intézzük),
- egy-egy résztvevő legalább 80%-os részvétele (jelenléti ív),
- a képzés után a résztvevők reflexiós levelet küldenek nekünk, amit mi archiválunk,
- legalább hat résztvevő (ez az akkreditáció nélküli képzéskor is feltételünk).

 A képzéseink díja 48e Ft/fő, 20% előleggel. (Ha az anyagiak bárkinek gondot okoznak, jelezzék, mert szeretjük az igényeket összehangolni, hogy ez ne legyen akadály.) Ez a díj, ha kihelyezett képzést tartunk, nem tartalmazza az utazási költséget vagy szállást.

…további EMK képzések^

- az EMK közösség oldalon
- a Facebookon