250 hátrányos helyzetű, roma gyermeknek küldhetünk Karácsonyi ajándékot!

Kedves Barátok és Ismerősök!

Nap, mint nap küzdök a kérdéssel, hogyan segíthetnék…kinek…mikor szinte mindenhol szükség van…gyakran magam is segítségre szorulok:(

Most úgy érzem mindannyian tehetünk valamit, amely nem feltétlenül kerül pénzbe. Egy-egy üres füzet, kinőtt cipő, tartós élelmiszer talán mindenkinél akad otthon. Társadalmunk jelenlegi helyzete több okból is aggasztó, lehet elemezgetni az okokat…magam mégis célszerűbbnek tartom a felelősségteljesebb jövő megteremtését.

Bízom benne, hogy akad közületek, aki névvel, vagy név nélkül segíteni szeretne és tud is. Aki részt venne a gyertyák megfestésében, kérem jelezzen szintén!

Ezzel a reménnyel teszem közre a napokban történ levélváltásomat Molnár Jolán tanárnővel, a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola pedagógusával.

Köszönettel

Kedves Kiss Andrea Emese!

Kiss Andrea Emese!

Nem tudom, emlékszik-e ránk. Tavaly már leveleztünk, de sajnos nem tudott minket támogatni, azt mondta, hogy keressük fel máskor is. Akkor még a Komlóstetői Ált. Isk. tagiskolája, Fazola Henrik Általános Iskola voltunk. Idén szeptember 1-től átvett minket a Baptista Egyház, így lett a nevünk Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola. Ha az Egyház át nem vesz, már nem léteznénk, mert az Önkormányzat bezárt volna minket, a 250 hátrányos helyzetű gyereket meg városszerte “szétszórták” volna. Fizetésünk még éppen van, de óriási anyagi gondokkal küzdünk.

Az lenne a kérésünk, hogy – amennyiben lehetőségeik engedik – az idei karácsonyi műsorunkhoz, a közös karácsonyi vacsorához néhány gyertyával támogassák iskolánkat. Vagy, ha maradék faggyú, félbe égett gyertyáik lennének, azoknak is hasznát vennénk batikoláshoz. A batikolt terítőket szintén karácsonyi ajándéknak szánjuk, amiket a gyerekek készítenének el.

Bízunk benne, hogy idén tudnak támogatni. Kívánunk Önöknek minden jót, meghitt Adventet!

Elérhetőségünk:

Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola Könyvtára
Molnár Jolán könyvtáros tanár
Miskolc, Téglagyár u. 3. 3533

Üdvözlettel:

Molnár Jolán
tanár
46/530-027
70/653-2712

Előre is nagyon szépen köszönjük a gyertyákat!
Nos, magunkról:
Amint már írtam, a Baptista Egyház mentette meg iskolánkat a bezárástól, szinte az utolsó pillanatban. 250 hátrányos helyzetű, mondjuk ki: roma gyerekünk van. Sőt nagy részük halmozottan hátrányos helyzetű. Miskolcnak a legszegényebb részén, a Vasgyárban vagyunk. Ez régen patinás munkás negyed volt, de a csődbe jutott nagy gyárak megszűnte után csak a munkanélküliség és a leépülés tapasztalható az egész környéken. Egy személyes dolog: én tavaly egy családlátogatás után zokogva omlottam össze az igazgatói irodában. Tudjuk, mert naponta tapasztaljuk, hogy micsoda mély szegénységből jönnek be gyerekeink az iskolába, de még mi sem bírtunk hozzáedződni. Meleghez és meleg ételhez nagy részük csak az iskolában jut. Legtöbbjük farostlemezből összetákolt bódéban lakik, az ablakon újságpapírral. Az iskoláig gyalog járnak, nem tudom, hogy a város másik végébe hogyan jártak volna. A Baptista Szeretetszolgálat tanév elején hozott füzeteket, ceruzákat, de azok már elfogytak. Nemrég zárakat koldultunk, meg maradék anyagokat függönynek. Fizetésünk még van, de a működéshez egyéb eszközök nincsenek. Tehát szinte nem lehet olyan dolgot mondani, amit fel nem tudnánk használni, hasznosítani nem tudnánk valamilyen módon.
Karácsonyra idén is megrendezzük a házi cipős doboz akciónkat. Ez abból áll, hogy minden kolléga a saját családjában összeszed mindent, amit tud. Pl. a gyereke kinőtt ruháit, tisztító szereket, könyvet, írószert stb. Szoktunk összeállítani névre szóló csomagokat, családnak szóló csomagokat is. A karácsonyi műsor után szoktuk kiosztani. Minden darabhoz mindig megtaláljuk a legrászorulóbb gyereket vagy családot.
Jó híreink pl. hogy nagyon sok jól rajzoló gyerekünk van, jó érzékük van művészeti dolgokhoz.
Nos, ennyit hirtelen és röviden magunkról.
Köszönjük szépen, hogy megpróbál segíteni.
Kívánunk minden jót, sok örömöt és szép napot!
Üdv.

Molnár Jolán
tanár
46/530-027
70/653-2712

Köszönjük a felajánlásaitokat!

Kérlek titeket szervezzük meg, hogy a jövő hét közepéig legkésőbb eljussanak adományaitok a 3 helyszín valamelyikére.

György Kata, Óbuda 30-3820329, ezen a hétvégén a Hűvösvölgyi út, december 8-án délután Andrássy út 98.

Virgo Richard, Pilisvörösvár, 20/824-5420

Lendvai Gabriella a Király utcában 06-30-9540-836.

Tudjuk, hogy mindenkinek nagyon nehéz most anyagilag, ezért egyrészt nagyon köszönjük a segítségeteket, másrészről bármilyen aprónak is tűnő dolog óriási segítség ezeknek a családoknak. Én a magam részéről pár kiló cukrot és lisztet fogok tudni betenni a csomagba, és pár babaruhát a kisfiam ruhái közül

Kérlek tehát vegyétek fel a kapcsolatot azzal, akinek el tudnátok vinni az adományt, hogy ne fussunk ki az időből.

Szertetettel, Kata és Andi.