Megjelent az “ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK © ÚTIKALAUZ”!

Meghívó

“A játék.
Az különös.
Gömbölyű és gyönyörű,
Csodaszép és csodajó,
Nyitható és csukható,
Gomb és gömb és gyöngy, gyűrű.
Bűvös kulcs és gyertya lángja,
Színes árnyék, ördöglámpa…
Játszom én és táncolok,
Látszom én mint sok dolog.
Látszom fénybe és tükörbe,
Játszom egyre körbe-körbe.
Játszom én és néha este, fölkelek,
Játszom, hogy akik alusznak, gyerekek.”
(Kosztolányi Dezső)

Könyvünk bevezető a játékgyűjteményhez, amely mindenkihez szól, aki játszani szeret: gyerekekhez, felnőttekhez, családokhoz, barátokhoz, iskolatársakhoz egyaránt. Olyan játékokat kínálunk, amelyek humorral és felszabadultsággal bensőséges találkozásokat, személyes és közösségi értékeket teremthetnek bármilyen társaságban. Vannak egyénileg, kettesben, kisebb-nagyobb alkalmi csoportokban vagy összeszokott közösségekben játszható játékok, amelyek lehetőségeket kínálnak az EMK könnyed, kreatív, élményteli elsajátítására is.

Válogathatsz, mazsolázhatsz… megtalálhatod azt a játékot, ami éppen most leginkább megszólít Téged. Kedvedre alakíthatod a játékokat, és magad is kitalálhatsz hasonlókat!

A játékokban barátságba kerülhetünk az érzéseinkkel, megismerhetjük belső erőforrásainkat, és feltöltődhetünk belőlük. Érzéseinken és erőforrásainkon keresztül rácsodálkozhatunk a bennünk áramló életre és teremtő erőre. Megérezhetjük kommunikáció ízét, amikor öröm kifejezni, ami bennem van, és öröm másokat is meghallgatni. Öröm adni és öröm kérni. Valódi öröm az “igen”, és nem fáj a “nem”. Álruhás Varázslóvá válhat a konfliktus.

Ezekben a játékokban nincsenek versenyek – sem vesztesek, sem győztesek. Lehetnek viszont kihívások és továbblépések egy-egy új képesség felé, és lehetnek “Aha!” élmények. A játékok örömét az együttlétben találhatjuk: az őnmagunkkal és másokkal való összekapcsolódás élményében.

És mégsem álomvilágról van szó! Hétköznapi életünkben is megvalósítható összekapcsolódást sajátíthatunk el a játékokon keresztül

Az “ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK ©” kártyáit és játékgyűjteményét a Marshall B. rosenberg által kifejlesztett Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikáció ® (EMK) ihlette. Az EMK gyakorlására kialakított MEGFIGYELÉS-, ÉRZÉS-, ERŐFORRÁS-SZÜKSÉGLET, KÉRÉS-KÖSZÖNET- és TÖRTÉNET-kártyákkal játszunk, amelyek akkor is hozzájárulnak a kapcsolatteremtő készség és kommunikáció fejlődéséhez, ha alkalom adtán pusztán könnyed szórakozást nyújtanak.

Könyvünk a játékok vezetéséhez kínál támogatást, hogy olyan “medret” teremthessünk az együttjátszásnak, amellyel egy csoport hosszú távon is maradandó élményt és közösségi mintát kaphat.

Jó mulatságot kívánunk!

Jónai Éva Hava
Redő Júlia
Borbély Lívia
Bende Rita