Jobb szülővé válni

3+1 napos intenzív program a gyereknevelésről

Helyszín: Ankaran, szlovén tengerpart

Időpont: 2011. szeptember 8-11.

Az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programjának keretében a Szelíd Szavakkal Alapítvány nemzetközi partnerségi projektet szervez a gyereknevelés és a szülőknek szóló ismeretterjesztő és támogató programok témakörében.A projekt fő célja, hogy a magyar, cseh, román és szlovén partnerek saját szakterületük saját ismereteit – mint például az Art of Living Alapítvány stressz menedzsment technikái, a Pesso-Boyden testpszichoterápia, a tapasztalati tanulás és az élménypedagógia, a Sexual Grounding Terápia, a Kapcsolaton alapuló nevelés, illetve azoknak olyan részeit, amelyek szorosan kapcsolódnak a gyerekneveléshez, és így fontos ismeretekkel szolgálhatnak a szülőknek – egymással nemzetközi műhelymunkák keretében megismertetik.

Az első műhely a szlovén Gibanje, JA MI LAHKO nevű partnerszervezet által kerül megrendezésre, és a következő témákat dolgozza fel:

- Art of Living – Az Élet Művészete stressz menedzsment (http://www.artofliving.org/hu-en)

- Human Design – saját magunk és gyermekeink egyediségének feltérképezése és az ehhez kapcsolódó élet és döntési stratégiák

- Életszerepek, identitás és önkép – a Főnix megközelítés

- A gyermeki fejlődés szakaszai – Rudolf Steiner alapján

- Systemic Family Solutions (Rendszerszintű Családi Megoldások)

- Tranzakcióanalízis

A képzés az elméleti ismeretek mellett olyan gyakorlati megoldásokat és eszközöket mutat be, amelyeket a résztvevők azonnal alkalmazni is tudnak. A képzést az Andrej A. Chiautta, az Art of Living Foundation akkreditált képzője és Jozica Amadeus Demsar, pszichológus tartják.

A program során a délutánok folyamán lehetőség lesz a kikapcsolódásra, városnézésre is.

A részvétel feltételei: a képzésen való részvétel díját, az útiköltséget és a szállásdíjat az Egész életen át tartó tanulás program keretében elnyert támogatásból a Szelíd Szavakkal Alapítvány finanszírozza. A részvétel feltétele 50 euro foglaló befizetése, ami a képzésen való, valamint az azt követő utánkövető találkozón történő tényleges részvétel esetén visszatérítésre kerül.

Jelentkezés 2011. augusztus 31-ig: Egry Zsuzsanna 20 2186129, szelidszavakkal@gmail.com