WATSU

Június 7-12 között intenzív WATSU képzésen vettem részt, amit Basia Szpak (Hollandia) vezetett.

A Watsu fogadása, az ellazulás, elmélyült önmagamra figyelés – a “minden rendben van” gyönyörűséges nyugalmának lehetősége.

A Watsu adása közben az empátia és együttműködés gyakorlatát élem meg. Középpontomban -tengelyemben- állva, egyszerre vagyok 100%-osan tudatában önmagamnak és hasonlóan vagyok kapcsolatban a másikkal, akit a karomban tartok. Elmém kiüresedik, teljes figyelmemmel, szívemmel kapcsolódom hozzá, miközben érzékenyen kommunikálok a testével.

Honlapok és videok, amiket megnézhetsz: www.watsu.org.huwww.viziterapia.hu , www.waba.edu , http://www.youtube.com/watch?v=7PMayvbzmQI ,  http://www.youtube.com/watch?v=58ya3qtSyMY , http://cs.netlog.com/go/explore/videos/videoid=hu-56521

A Watsut (WATer shiatSU) az 1980-as évek elején Harold Dull fejlesztette ki. Azt találta, hogy a zen shiatsuban alkalmazott nyújtások, melyek a meridiánok körüli energiablokkokat hivatottak feloldani, erősebb és mélyebb hatást voltak képesek elérni, ha meleg vízben végezték azokat. Sokan úgy jönnek ki a medencéből, hogy azt mondják, életükben nem lazultak még el ennyire. Számos egyéb pozitív élettani hatása is van a test valamennyi szervrendszerére. Watsu kezelés közben az érzelmek széles skálája törhet a felszínre, melyeket a kliens a folyamatos áramlás részeként oldhat fel és engedhet el magából. A Watsu tehát lényünk minden szintjének a szabadság új lehetőségeit mutatja meg.

A Watsu fantasztikus élmény, adni-kapni egyaránt: masszázs, lebegés, spiritualitás, rendkívül hatékony stresszoldás, együtt áramlás a vízzel, önismeret, lelki felfedezőút, a határaid kitágítása, gyógyulás a test energiarendszerének szintjén, kellemes kényeztetés, mély ellazulás és még oly sok minden egyben!

Az első kurzus a WABA (Worldwide Aquatic Bodywork Association – a vízi érintéses terápiák világszervezete) által elismert, több lépcsős terapeutaképzés első szintjét alkotja, de önállóan is alkalmas arra, hogy a résztvevők elsajátítsák a watsu alapvető technikáit, illetve képessé váljanak alapszintű watsu kezelések adására.

Oktató: Basia Szpak Harold Dull közvetlen tanítványa, több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, számos alkalommal járt már hazánkban, a magyar Watsu közösség ismert és szeretett mestere.