EMK hírlevél 2012 május

Szeretettel köszöntünk hírlevelünkkel!

hírlevelünket megtaláljátok a Weben is

www.emk.hu

Kedves Olvasónk!

Régen jelentkeztünk hírlevelünkkel. Megújulva, örömhírrel keressük Veletek a kapcsolatot újra.

Megjelent az “Útikalauz az Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikációhoz” című könyvünk.

Örömteli napokat kívánunk Mindannyiatoknak!

Hava

Témáink

Jónai Éva Hava és Redő Júlia: “Útikalauz az Együttműködő, Erőszakmentes Kommunikációhoz”

Grafika: Bende Rita

Megrendelhető a jelentkezési lapon

Reméljük, hamarosan több helyen is kapható lesz. Egyelőre a “Napos Oldal” (Vegetáriánus étteremben Budapest VI. Jókai u. 7. Tel: 06-1-3540048) és a “SOTER” (Ezoterikus Klub és Teaház Bp. 1066. Dessewffy u 53. Tel: 06-1-3318186) 

EMK-ÉLETKEREKÍTŐ© játékcsomag + interneten letölthető játékgyűjtemény (6.300 Ft)

Megjelent az EMK-képeslap, amely bemutatja az EMK alapszemléletét és eszközeit (300 ft)

72 darabos, nagyméretű (16 cm átmérőjű) magyar-angol, EMK-ÉLETKEREKÍTŐ érzés- és erőforrás kártya csomag + interneten letölthető játékgyűjtemény (7.300 Ft)

AJÁNDÉKUTALVÁNY-t vásárolhatsz 1000, 3000 és 5000 Ft értékben. Az utalványok beválthatók tanfolyamainkon, egyéni konzultáció és mediáció esetén vagy az ÉLETKEREKÍTŐ JÁTÉK© kártyacsomag vásárlásakor. Érdeklődni lehet az info (kukac) emk (pont) hu email címen.

Alapozó képzések májusban és júniusban

(EMK-Akadémia (1026, Budapest, Pasaréti út 114/a)

“Egyedül… együtt”

2012. máj. 19. szombaton 

“A sors nem magányos, hanem közös vállalkozás. Ehhez társak kellenek. Az ember nem volt, és sosem lesz magányos. Életének csak másokkal együtt van értelme” – írja Müller Péter.

Vajon mitől érezzük mégis magunkat annyiszor magányosnak? Hogyan léphetünk a magány, elkülönülés, heves küzdelmek és vesztes csaták világából az örömteli összekapcsolódás felé?

Amikor az “egyedül vagy együtt” választásként merül fel bennünk, az EMK az “és” lehetőségéhez vezető utat kínálja… Ha képesek vagyunk leválni, talán nem kell elválni…

Szeretettel várlak képzésünkön, ahol figyelmet szentelhetünk társkapcsolatainknak és önmagunkkal való kapcsolatunknak!

“Magam ura”

2012. jún. 10-én szombaton 

“Ha mások fel tudnak dühíteni, nem vagyok a magam ura – vagy még pontosabban kifejezve, még nem találtam meg „belsõ uralkodómat”. Más szóval, ki kell fejlesztenem azt a belsõ képességemet, hogy a külvilág benyomásai csakis olyan módon érhessenek el engem, amelyet én magam választok meg. (Rudolf Steiner: “Hogyan ismerjünk meg magasabb világokat”)

Abból a célból, hogy kifejlesszük magunkban az Együttérzõ Kommunikáció gyakorlatát, éppen ezt a „belsõ uralkodót”, ezt a belsõ képességet ébresztjük fel magunkban. Ennek a belsõ uralkodónak a felfedezésre hívlak szeretettel!

Társtréneri képzések májusban és júniusban

(EMK-Akadémia (1026, Budapest, Pasaréti út 114/a)

“Kapu egymáshoz”

2012. máj. 20-án és jún. 10-én vasárnap

A magyar szó gyökere a “szer” – rendet jelet, és az élet rendjére utal. A szeretet tartja fenn az életet. Ha tudjuk, ha nem, mindannyian részei vagyunk – hiszen a szeretet az összekapcsolódás.

Szabad akaratunk azt jelenti, hogy hatni tudunk az összekapcsolódás minõségére. Eldönthetem, hogy hagyom-e magam hánykolódni az önmagammal és másokkal való kapcsolatban… vagy részt akarok venni benne. És hogyan?
Elkeseredett, támadó vagy éppen önromboló gondolatainkat megvizsgálva, és áthangolva — szeretettel és élettel töltjük fel kapcsolatainkat ezen a hétvégén.

“Hatalmunk ünneplése”

2012. jún. 10-én vasárnap 

“Felszabadíthatjuk magunkat mások rád vetített gondolatainak, érzelmeinek hatásától!” – javasolja az EMK. Ez függetlenné válásunk, szabadságunk kulcsa.

És… “Tovább is van, mondjam még?” – kérdezem Tamkó Sirató Károllyal.

Hiszen hatással vagyunk egymásra – és ez hatalom. Szabad akaratunkból dönthetünk úgy, hogy ezzel a hatalommal hozzájárulunk az élet szépségéhez. Minden pillanatban választhatunk, hogy éppen önmagunk életéhez szeretnénk hozzájárulni vagy valaki máséhoz. A döntés lehetõsége nálunk van. És ha továbblépünk, lehet, hogy ráébredünk, hogy a kettõ egy és ugyanaz. A lényeg, hogy belsõ igazságom szerint lépek-e. Tudom-e, hogy amikor lemondok valami elképzelésemrõl a “másik javára” – milyen ajándékot adok éppen magamnak?…

Ezen a napon lehetõségünk van ünnepelni a szabadságot, ahogy képesek vagyunk függetlenné tenni magunkat, és a hatalmat, ahogy képesek vagyunk hozzájárulni egymás életéhez.

EMK az ÉLETKEREKÍTŐ © játékok alapján

2012. máj. 23-án és jún. 6-án szerdán 18.00-20.00 órakor

Hívunk, ha szeretsz játszani! Hívunk, ha szeretnéd játékokon keresztül elsajátítani, személyes döntéseidben használni, és szeretteiddel, tanítványaiddal könnyedén gyakorolni az EMK-t!

EMK-Akadémia (1026, Budapest, Pasaréti út 114/a)

Díj: 5000 Ft/alkalom

Képzéseinkről, a részvételi lehetőségekről és a díjakról bővebben…

Új írások a honlapon

Elgondolkoztató beszéd az iskolai oktatásról

A Mester

Egy pedagógus élményei az EMK-ÉLETKEREKÍTŐ játékok tanításával

Blog híreink

EMK alapú magyar néptánc együttes felvételt hirdet férfiaknak

Megtalálhatók vagyunk aacebookon! Keress minket! Ha link nem működne, írd be a keresőbe, hogy “EMK”. A logóról felismerhetőek vagyunk.

Jónai Éva Hava

EMK tréner, mediátor, coach